Image

Nieuwbouw Zuidlanden (Fr)

Bouwgegevens

Oprachtgever: Noorderbreedte

Geplande start bouw: 2020
Geplande oplevering: zomer 2021

Bouwtijd: 12 maanden

Gebruikte modules: 2 x 24 basismodules met een combinatie van 96 30 m² woon-zorgstudio’s, 12 gezamenlijke woonkamers en diverse ondersteunende ruimten.

Over het project

Noorderbreedte is een zorginstelling die voornamelijk zorg aan ouderen in Fryslân biedt.

Noorderbreedte wil op haar locatie Zuidlanden in het Friese nieuwbouwdorpje Goutum nieuwbouw ontwikkelen en realiseren ten behoeve van huisvesting van haar cliënten met psychogeriatrische problematiek.

CQ-Living heeft het Voorlopig Ontwerp in ‘Friese stijl’ ontworpen bestaande uit twee drielaagse woongebouwen voor 48 cliënten per woongebouw, inclusief de bijbehorende terreininrichting, waarna de verdere ontwikkeling bij een projectontwikkelaar is ondergebracht. Iedere woongebouw is opgebouwd uit algemene voorzieningen voor het personeel en zes woongroepen met per woongroep:

  •  8 zit-slaapkamers van elk 30 m² met individueel sanitair;
  • 1 gemeenschappelijke woonruimte en keuken.

Om een ‘zo thuis mogelijke’ woonomgeving te creëren heeft Noorderbreedte op deze locatie gekozen voor een zorgconcept met boven slapen en beneden wonen.

CQ-Living heeft dit met haar vaste architect Quadrant Architecten in combinatie met de mooie en gevarieerde Friese gevels vertaald in een ontwerp waarbij de ombouwbaarheid niet uit het oog is verloren.

Image

Over CQ-Living

De letters 'CQ' staan voor 'Community & Quality'. We willen 'thuis' wonen en ontmoeten in een omgeving met een hoog wooncomfort bereikbaar maken door een goede prijs/kwaliteit verhouding voor mensen met een zorgbehoefte. Dat doen we met een modulair woon- en bouwconcept gebaseerd op een breed in de markt getoetste en jaarlijks voortschrijdende kwaliteitsstandaard.

 

Contact

CQ-Living BV
Beemdstraat 22
5652 AB  Eindhoven


Postbus 677
5600 AM  Eindhoven


 T: 040 - 711 07 80

 

CQ-Living Noord
Postbus 1
9244 ZN  BEETSTERZWAAG


©2022 - CQ-Living BV. Alle rechten voorbehouden.
Deze website maakt gebruik van noodzakelijke en analytische cookies.